UN SANT JORDI DIFERENT

[MICRO]ENTREVISTA SECTOR LITERARI

Laura Sala Belda, escriptora

21 d’Abril 2020

1/ La crisi del COVID-19 ha causat un canvi de paradigma social. Quina és la teva impressió sobre això? 

La meva impressió és que ens hem d’adaptar i ràpid a tot el que està passant, un canvi en la manera de treballar, de consumir, de relacionar-nos… espero que ens faci ser menys superficials i més atents a tants petits detalls que donàvem per obvis. Ara ja no hi ha res obvi. Crec que és el moment de pensar i molt. 

2/ La Diada de Sant Jordi és una data molt important per al sector llibreter i aquest any serà diferent. Com a escriptora, com afrontes aquest dia sense paradeta al carrer? 

Amb una mica de tristesa perquè és un dia molt especial per a la ciutat, un dia pels escriptors, pels lectors, pels floristes. És una cara molt amable de la ciutat. Aquest any, però, el viurem des de casa i ja vindran temps millors. 

«Em sembla bé donar una alternativa a aquest dia, sobre tot com a recolzament a la cultura i a les llibreries, que en aquests moments no ho estan passant massa bé…»

3/ Creus que l’e-commerce és un canal de venda imprescindible? A quines plataformes online podem trobar els teus llibres? 

Sí, crec que la compra per internet és necessària per arribar a més gent i més llocs, però no ho veig com una competència cap a la llibreria, jo prefereixo anar a la llibreria a remenar i triar però, per exemple, ara en confinament, m’ha anat molt bé comprar llibres en format digital. Els meus llibres estan a les webs de les mateixes llibreries i a Amazon també n’hi ha algun. 

4/ Aquest any presentes alguna novetat per Sant Jordi? Si no, ens recomanes alguna publicació recent? 

Doncs anava a presentar un llibret de micro relats que finalment no trauré ara i tinc en camí un conte infantil a punt per ser editat per Cossetània Edicions i estic escrivint un llibre de relats per a adults, però encara em queda estona. Recomanaria a la Eva Baltasar, Boulder

5/ El govern ha proposat celebrar la Diada de Sant Jordi el 23 de Juliol. Quina és la teva opinió sobre aquesta opció? 

Ja veurem com estarà tot al juliol i si finalment es pot celebrar. Em sembla bé donar una alternativa a aquest dia, sobre tot com a recolzament a la cultura i a les llibreries, que en aquests moments no ho estan passant massa bé… tot i que serà estrany, no només per la data sinó per tota la situació, per com serem nosaltres quan tornem a sortir, com ens relacionarem, com ens mirarem, com ens tocarem. Crec que tot ho farem amb uns altres ulls. 


Laura Sala compagina su carrera profesional como copy creativa con la escritura. Es autora de cuatro libros infantiles: La nena de la sabata vermella, El Capità Espàrrec; La Fava Murciana s’ha enamorat y No vull dormir sola; también de cuatro libros de micro relatos: Micro relatos para romper el hielo, de puntillas, Pídete un día de fiesta i Siempre hay un primer día para todo; y de las novelas: El principio de todo lo demás, Olbido con b y Tara, Premio Spectrum de Novela.

Descubre su obra completa en www.adecuandopalabras.com.


VOLVER AL MENÚ DE [MICRO]ENTREVISTAS AQUÍ

Anuncio publicitario